Wat zal ik kopen? Een keukenmachine of toch een foodprocessor

Published: 30th May 2011
Views: N/A

In ieder huishouden een keukenmachine? Dat was in de jaren 70/80 volkomen normaal. Bijna iedereen beschikte wel over een foodprocessor of een keukenmachine. Een handige hulp in de keuken, daar was iedereen het wel over eens. Vaak werd zo’n keukenmachine toch niet gebruikt omdat veel mensen het maar een gedoe vonden om de keukenmachine te moeten schoonmaken na gebruik. Het was dan vaak sneller om de taak met andere hulpmiddelen te doen.

Toch zijn de voordelen van een keukenmachine duidelijk. De keukenmachine verricht veel taken bij het bereiden van voedsel waardoor veel andere keukenmiddelen niet meer nodig zijn. Tegenwoordig is het ook zo dat de verschillende onderdelen van een keukenmachine gewoon in de vaatwasser kunnen en het loshalen van de onderdelen is ook geen kunst meer. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen een keukenmachine of foodprocessor willen kopen.

Waarvoor kun je een foodprocessor gebruiken
Een foodprocessor kan eigenlijk alles: kloppen, hakken, snijden, mengen, kneden (kleinere hoeveelheden) en soms nog meer. Voor huishoudelijk gebruik is deze dan ook uitermate geschikt. Vooral als het aankomt op beslag en deeg maken is de keukenmachine superieur.

Waarvoor kun je een keukenmachine gebruiken
Een keukenmachine is bedoeld voor grote hoeveelheden klop-,kneed- en mixwerk, bijvoorbeeld om in één keer grote hoeveelheden beslag te mixen of het deeg te kneden voor een heel brood. Ze zijn meestal niet geschikt voor hakken en snijden en worden zonder blender geleverd.

Eigenschappen van een keukenmachine
Een keukenmachine heeft over het algemeen de volgende eigenschappen.

Deeg zal op een andere snelheid gekneed moeten worden dan bijvoorbeeld slagroom. Hiervoor zit op de keukenmachine dan ook een snelheidschakelaar.
Om tijdens het mengen met tussenpozen een andere, hogere, snelheid te gebruiken hebben sommige keukenmachines een pulseschakelaar.
Er zijn verschillende accessoires beschikbaar om de keukenmachine uit te breiden voor verschillende taken.

Extra opties van een foodprocessor
Een foodprocessor beschikt over het algemeen ook nog over een citruspers, blender en bijvoorbeeld een sapcentrifuge.
Sommige, dus niet alle, keukenmachines hebben de mogelijkheid voor een langzame start. Hierbij zal de keukenmachine niet meteen op vol vermogen van start gaan, maar dit langzaam opbouwen. Dit kan geknoei voorkomen, bijvoorbeeld met een grote hoeveelheid bloem.

Het oog wil ook wat.
Als je keukenmachine in het zicht staat is het natuurlijk mooi om een beetje fatsoenlijk uitziende keukenmachine te kiezen. Zo zijn er keukenmachines met RVS of verschillende kleuren. De lijn keukenmachines van Kenwood zijn erg mooi ontworpen, hebben een fris design. Kortom een keukenmachine kopen heeft enorm veel voordelen.Report this article Ask About This Article


Loading...
More to Explore